Закрити
Пошук
Фільтри
RSS

Повідомлення від блогу '2020' 'iunie'

ЩОРІЧНО 19 ЧЕРВНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАТИМЕ ДЕНЬ ФЕРМЕРА
ЩОРІЧНО 19 ЧЕРВНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАТИМЕ ДЕНЬ ФЕРМЕРА

У цей день, 2003 року, було прийнято закон «Про фермерське господарство»

НЕПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ДЕЗIНФЕКТАНТА МОЖЕ ЗІПСУВАТИ ОБЛАДНАННЯ В ТВАРИННИЦЬКОМУ ПРИМІЩЕННІ
НЕПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ДЕЗIНФЕКТАНТА МОЖЕ ЗІПСУВАТИ ОБЛАДНАННЯ В ТВАРИННИЦЬКОМУ ПРИМІЩЕННІ

Важко переоцінити важливість проведення заходів з дезінфекції в приміщеннях між групами тварин. І хоча більшість виробників розуміють ризики впливу складових частин дезінфікуючих засобів на тварин і людей, вони можуть не виявити пошкодження, які виникнуть на металевих поверхнях. Неправильний вибір дезінфікуючого засобу може призвести до непередбачених негативних наслідків щодо терміну використання будівель та обладнання.

Гіпохлорид натрію, або його розчин (білизна) – популярний недорогий засіб дезінфекції, який широко використовується на фермах та підприємствах. І хоча використання засобу, розведеного в належній пропорції не впливає на якість металу, однак висока концентрація може призвести до вицвітання та пошкодження нержавіючої сталі.

Високі концентрації сполуки четвертинного амонію викликають корозію металів. Зазвичай, при відповідній концентрації, негативного впливу не виникає, однак прямого попадання рідини на металеві поверхні все ж слід уникати.

З'єднання піроксену викликають корозію металів, в тому числі і обладнання, обробленого методом гарячого цинкування. В інструкціях використання таких сполук зазначається, що: «Максимально допустимий час контакту металу з даною речовиною – не більше 10 хвилин». Експеримент, проведений в нашій лабораторії, щодо корозостійкості металевих смужок, показали зниження товщини шару (µ) оцинкованого покриття з 115 мікрон до 88 мікрон за добу. Отже, після проведення дезінфекції засобом, який має у складі з'єднання піроксену, слід ретельно промити поверхню водою, для уникнення зношення цинкового покриття.

Засоби для обробки підстилки, що містять бісульфат натрію – часто використовуються задля контролю накопичення аміаку в пташниках. Бісульфат натрію входить в клас сполук, відомих як кислі солі. Якщо чітко дотримуватись інструкції, бісульфат натрію можна використовувати навіть в присутності тварин, однак, під впливом вологи, солі руйнують поверхню оцинкованого обладнання.

Поєднання оксиду кальцію з водою призводить до утворення речовини, всім відомої як гідратоване, або гашене вапно, яке широко використовується для обробки тваринницьких приміщень. Сухе гашене вапно не викликає надмірної корозії оцинкованої сталі, однак, в поєднанні з водою – утворюється гідроксид кальцію, що викликає руйнування оцинкованої сталі та алюмінію.

Тож, головним правилом у використанні певних дезінфікуючих засобів – є уважне дотримання пропорцій та способів нанесення. Приділяйте особливу увагу створенню правильної концентрації продукту задля утворення корисного дезінфікуючого засобу та для безпечного його застосування.


Щоб дізнатися більше про характеристики вибраних дезінфікуючих засобів, перейдіть за посиланням та ознайомтеся з діаграмою від Державного університету штату Айова